Cum Equis
/

Coachen met behulp van paarden

 

Cum Equis

Relaties/Cariere/Familie/Werk/Balans


Iedereen herkent wel een situatie waarbij je denk "hoe nu verder" In het dagelijks leven lopen we allemaal tegen allerlei grote of kleinere problemen aan. De meeste hiervan lossen we, als vanzelfsprekend, zelf op. Soms lukt dit even niet. Een verlies, een verandering van baan, onrust in de familie of op het werk. Zomaar een paar voorbeelden uit het dagelijks leven gegrepen.


Bij het coachen met paarden wordt je in de gelegenheid gesteld om met je eigen vragen aan het werk te gaan. Doordat paarden volledig oordeelloos zijn en gebruik maken van hun natuurlijke intuïtieve gedrag zijn ze in staat je te helpen bij het vinden van de antwoorden op je vragen. Wil je graag een onprettige situatie veranderen? Onderzoek het met de paarden en vindt uit hoe het wel prettig voor je is. 

Paarden geven een directe feedback op hetgeen de klant tijdens de oefening laat zien, ze ondersteunen en reflecteren. Dit gebeurt zowel bij kinderen, volwassenen en groepen. De coachsessies gebeuren op de grond naast en met de paarden er wordt niet op de paarden gereden.

Als coach ondersteun ik het proces. Ik geef mijn objectieve observeringen van de oefening terug. Daarnaast zorg ik voor de emotioneel- en fysieke veiligheid. Doordat we met paarden werken is fysieke veiligheid van mens en dier heel belangrijk. Op het moment dat ik waarneem dat het voor een klant teveel wordt zal ik in het kader van de emotionele veiligheid de sessie stoppen. 

De Coachingssessie

Gedurende de coachingssessie zal ik u vragen een activiteit met het paard te doen. Door deze activiteit zal het paard u een directe objectieve feedback over uw coachvraag geven. Het is ook zeker niet ongebruikelijk dat andere thema's naar voren komen.

  • Brengt je terug naar je basis
  • Laat je krachten en belemmeringen zien
  • Vertelt of je doet wie je bent
  • Stimuleert groei
  • Helpt je beter in contact te komen