Cum Equis
/

Coachen met behulp van paarden

 

Rouw en verliesverwerking met behulp van paarden

Je hoeft het niet alleen te doen… 

Rouw en verlies zijn brede begrippen en gaan over alle gevoelens die gepaard gaan met loslaten. We rouwen bij het overlijden van een dierbare. Maar ook bij het overlijden van een huisdier, een vriendschap die overgaat, ontslag, scheiding of ongewild kinderloos zijn.

Het accepteren van het feit dat het leven er anders uitziet dan dat je verwacht kan een lang en pijnlijk proces zijn. Het gaat gepaard met diepe emoties en kan zelfs je dagelijkse leven beïnvloeden. De (vaak onbedoelde) druk vanuit de omgeving speelt hierbij een grote rol. Al snel wordt verwacht dat je het ‘normale’ leven weer oppakt. Men verwacht dat je na een periode van rouw weer mee-dendert terwijl je eigenlijk nog vecht tegen je emoties en nog lang niet gewend bent aan het leven zonder. Uiteindelijk is het onderdrukken van je diepste gevoelens dan je nieuwe ‘ik’ geworden.

Bij het coachen met inzet van paarden maken we gebruik van de natuurlijke kwaliteiten van de paarden. Paarden hebben geen vooroordeel, ze zijn sensitief en benaderen je vanuit hun gevoel en vrijheid. Hierdoor zijn ze in staat je te laten voelen wat je echt voelt, dus zonder verwachting en vooroordeel. Doordat je mag voelen wat en wie je echt bent geef je jezelf de ruimte om je emoties toe te laten. Omdat paarden in een kudde afhankelijk zijn van de kleinste signalen zullen ze ook jou signalen, welke je inmiddels ver verstopt hebt onder de maatschappelijke druk, oppikken en je helpen deze emoties toe te laten.

Rouw en verliesverwerking is heel effectief voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen. Bij kinderen heeft rouw vaak een andere betekenis en impact dan bij volwassenen.

Een bijzondere maar zeer mooie manier van rouw- en verliesverwerking.

Echt waar, je hoeft het niet alleen te doen…